sluiten

Vandaag herdenken wij de medewerkers van de illegale verzetskrant Het Parool

delen:

Ieder jaar op 5 februari herdenken wij de medewerkers van de illegale verzetskrant Het Parool die in de Tweede Wereldoorlog werden gefusilleerd of vermoord, of in een concentratiekamp of gevangenis terechtkwamen.

Stichting Democratie en Media is schatplichtig aan deze mensen en aan alle anderen die in deze periode hun leven riskeerden voor het Parool. Deze historie geeft ons het diepgewortelde besef dat de democratische rechtsstaat en een gezonde, vrije pers permanente aandacht en steun nodig hebben. Samen vormen zij het fundament van een vrije, rechtvaardige en open samenleving, waarin de gelijkwaardigheid van alle burgers is gegarandeerd. Daarover mag nooit worden onderhandeld.

  • Meer informatie over de 5 februariherdenking vind je hier op onze site.
  • In deze bijzondere aflevering van Amsterdam Wereldstad wordt meer verteld over de onvoorstelbare moed van de mensen die hun leven riskeerden voor her illegale Parool, en daarmee voor een vrije, open en gelijkwaardige samenleving. Je hoort onder andere Wim van Norden, mede-oprichter van onze stichting.
  • De Engelstalige podcast Free and Fearless van Republic of Amsterdam Radio het verhaal van het eerste Parool- proces. Een verhaal over gewone mensen die staan voor waar zij in geloven.

 

Foto: Ramon van Flymen