sluiten

Faciliteiten

Relatiebeheer

Een adviseur van het programma ‘Leve het Geven’ kan helpen bij het uitbreiden en versterken van de achterban van je organisatie. In een traject van een jaar ga je aan de slag met je relatiebeheer. Deze ondersteuning richt zich zowel op het formuleren van een strategie en communicatieplan als op hands-on ondersteuning, zoals het uitvoeren van een enquête, het opzetten van een systeem voor nieuwsbrieven of een geheel vriendenprogramma. Het is vooral geschikt voor organisaties die een concreet (journalistiek of creatief) ‘product’ maken. 

Naar de website

 

Crowdfunding

We werken samen met Voordekunst om ondersteuning beschikbaar te maken voor grantees die overwegen om een crowdfundingcampagne te starten. Je kunt advies krijgen tijdens een spreekuur of via een workshop. Bij het opzetten van een crowdfundingcampagne kun je begeleiding en advies krijgen om de campagne gestructureerd op te zetten en uit te voeren. Naast deze begeleiding bekostigen we de fee voor een succesvolle campagne voor onze grantees.

Naar de website

 

Digitale veiligheid

In dit traject biedt een expert op het gebied van digitale veiligheid maatwerk om je organisatie weerbaarder en veiliger maken, zowel op het gebied van tools, beleid en werkwijzen. De ondersteuning kan helpen bij algemene digitale veiligheid, zoals bescherming tegen het hacken van accounts en het beschermen van (gevoelige) data en informatie, maar ook bij strategieën bij online haat, doxing en andere digitale dreigingen. Ook als je nog niet precies weet of en waar de kwetsbaarheden in jouw organisatie zitten, kan de expert helpen om dit door te lichten.

 

Externe expertise vanuit individuele experts

We werken samen met De Nieuwe Gevers om tijdelijk professionals op het gebied van vormgeving, campagnes, webdesign, copywriting, sociale media, fondsenwerving, human resources en boekhouding te koppelen aan onze grantees. Een overzicht van veelvoorkomende opdrachten kan hier worden gevonden. Deze ondersteuning kan worden ingezet voor zowel praktische als strategische opdrachten. Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen van professionals met verschillende soorten expertises, wat dit geschikt maakt voor organisaties die zich op meerdere vlakken aan het ontwikkelen zijn.

Naar de website

 

Externe expertise vanuit bedrijven

Impact Matters helpt om expertise uit het bedrijfsleven op het gebied van bijvoorbeeld strategie, communicatie, juridische zaken, financiële analyses, HR of business development in te zetten voor ideële organisaties. Dit kan ingezet worden om een specifiek (management)vraagstuk in de vorm van een project uit te laten voeren door professionals van een van de partnerbedrijven. Voorbeelden hiervan zijn het opstellen van een meerjarenplan, een data-analyse uitvoeren, of adviseren rondom financiële rapportages. Alleen vraagstukken rondom fondsenwerving zijn uitgesloten.

Naar de website

 

Cursus mindfulness based stress reduction

In samenwerking met de MindfullnessFabriek bieden we grantees de mogelijkheid om de training ‘Mindfulness Based Stress Reduction’ te volgen. Die bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, gericht op het vergroten van de weerbaarheid tegen stressgerelateerde klachten (van onrust en concentratieproblemen tot burn-out) en het vermogen om grenzen aan te geven.

Naar de website

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates over onze activiteiten, steun en grantees.