sluiten
Bijeenkomst vrouw en media

Mentorenprogramma Vrouw & Media

Stichting Vrouw & Media

Vrouwelijke journalisten met een gerichte coachings- of ontwikkelingsvraag worden gekoppeld aan meer ervaren vrouwelijke kopstukken uit de journalistiek.

Future-proof journalism Project support 2018

Het mentorenprogramma van Stichting Vrouw & Media koppelt vrouwelijke journalisten met een gerichte coachings- of ontwikkelingsvraag aan meer ervaren vrouwelijke kopstukken uit de journalistiek.

Met individuele coachingsessies begeleiden mentoren de deelnemers in hun zoektocht naar nieuwe vaardigheden, een breder netwerk of het maken van een productie. De gezamenlijke aftrap, tussentijdse bijeenkomsten en een afsluitend evenement staan niet alleen in het teken van persoonlijke ontwikkeling, maar ook het verstevigen van het journalistieke vrouwennetwerk.

“Er is nog altijd sprake van (onbewust) seksisme op de werkvloer bij mediaorganisaties, en de genderverhouding in de hogere lagen is zelden representatief. Sterk aan dit programma is dat het wil aanmoedigen dat de vrouwen in het netwerk elkaar vooruithelpen, waardoor de successen van gevestigde journalisten ook een positieve impact hebben op de carrières van opkomende journalisten.”

– Willem Lenders, programmamedewerker SDM (2020)

delen: