sluiten

Jaarverslag 2022

2022 was voor ons een zeer dynamisch jaar: we gingen van start met onze nieuwe, proactieve werkwijze, werkten onze inhoudelijke strategie en focusgebieden verder uit en besloten om een experimenteel nieuw programma op te zetten: het Fonds Burgerbewegingen. Daarnaast steunden we, zoals altijd, vele initiatieven van gedreven mensen en organisaties, die bijdragen aan onze missie. Over dit alles en meer leest je in ons jaarverslag 2022, dat we zowel inhoudelijk als visueel in een nieuw jasje hebben gestoken.

Een aantal van de initiatieven die we in 2022 steunden komen terug in interviews en projectbeschrijvingen. Zo vertelt Eva Rovers (oprichter Bureau Burgerberaad) hoe burgerberaden kunnen bijdragen aan meer duurzame en gedragen oplossingen voor de complexe vraagstukken van onze tijd, en blikken Catharina Gerritsen (ASKV) en Sangita Bajulaiye (Institute on Statelessness and Inclusion) terug op tien jaar pleitbezorging voor de rechten van staatloze mensen in Nederland.

Ook wordt Philippe Remarque (journalistiek directeur DPG Media) door media entrepreneur Ernst-Jan Pfauth bevraagd over uitdagingen waar de journalistiek nu voor staat, kijkt onze programmadirecteur Abhijit Das in een column scherp naar de opdracht voor de fondsenwereld, en vertelt vertrekkend lid van de raad van toezicht, Caspar Scholten, over zijn tijd bij SDM en wat er is bereikt.

Tot slot vind je in het verslag zoals gebruikelijk algemene informatie over de organisatie, het bestuur en toezicht, de financiële resultaten en een totaaloverzicht van de initiatieven die we in 2022 steunden.

We hopen dat je het jaarverslag met veel interesse en plezier zult lezen!

delen: