sluiten
Amplifying Ukrainian Voices

Amplifying Ukrainian Voices

PAX Nederland

Het versterken van de stemmen van Oekraïense burgers

Daadkrachtige democratie Projectsteun 2022

Nederlands grootste vredesorganisatie, PAX, maakt zich sterk voor de bescherming van burgers tegen oorlogsgeweld, het beëindigen van gewapend geweld en het opbouwen van inclusieve vrede. PAX is al sinds 2014 werkzaam in Oekraïne. Het project Amplifying Ukrainian Voices was een directe reactie op de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne in 2022.

Vanuit het netwerk in Oekraïne en de expertise op het gebied van wapens en de bescherming van burgers, informeert PAX het publiek en de politiek over de impact van de oorlog in Oekraïne op gewone mensenlevens. Het doel is om een burgerperspectief leidend te laten zijn in het huidige publieke discours en bij politieke besluitvorming. Ook hoopt de organisatie met het project de aandacht te behouden voor de situatie van burgers in Oekraïne.

Dit doet PAX door het maken van een interviewserie met Oekraïense burgers, het organiseren van publieksbijeenkomsten en het publiceren van ‘Ukraine Alerts’ (combinatie van een factsheet en een nieuwsbrief) voor overheden, media, NGO’s, etc. Deze komen tot stand op basis van informatie van lokale partners.

Wij steunen het project omdat het doel ervan, namelijk zorgen dat de belangen van Oekraïense burgers worden meegenomen in het publieke debat en politieke besluitvorming, sterk aansluit bij onze prioriteit om ongehoorde stemmen in het publieke debat te versterken.

Foto door: Wouter Sterrenburg

delen: