sluiten

Financiën

Financieel onafhankelijk

We zijn een financieel onafhankelijke stichting; onze inkomsten komen volledig uit de beleggingsresultaten van ons eigen vermogen. Ons belegbaar vermogen is circa € 140 miljoen. Hiermee bekostigen we zowel de kosten van onze eigen organisatie als die van onze donaties (grants).

Een solide vermogens- en beleggingsbeleid vormt het fundament van ons werk. Ons vermogen is in 2009 tot stand gekomen bij de verkoop van een meerderheidsbelang in PCM Uitgevers aan De Persgroep (nu DPG Media). Dankzij deze stevige financiële basis kunnen we dagelijks tijd en geld investeren in het verwezenlijken van onze missie.

Maatschappelijk verantwoord beleggen

De bestuurder is verantwoordelijk voor het vermogensbeleid en wordt daarbij geadviseerd door fiduciair beheerder IBS Capital Allies. Ons langjarig streefrendement is 5%. Centraal in het beleid staan de instandhouding van het vermogen en een maatschappelijk verantwoorde belegging; al onze beleggingen voldoen aan duurzaamheidscriteria en aan de richtlijnen van de UN Global Compact. Beleggingen in wapens, tabak, alcohol en gokken zijn uitgesloten. Ook wordt gelet op waarborging van vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en digitale rechten.

Voor een overzicht van onze jaarrekeningen, zie de pagina met onze jaarverslagen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met updates over onze activiteiten, steun en grantees.