sluiten
Pax

Staatloosheid: naar duurzame samenwerking en oplossingen

Institute on Statelessness and Inclusion (ISI) en ASKV

Project om samenwerking op het gebied van staatloosheid in Nederland te bevorderen.

Weerbare rechtsstaat Projectsteun 2022

Staatlozen stuiten op allerlei obstakels door het ontbreken van een nationaliteit. In Nederland is er momenteel geen heldere wet- en regelgeving op dit gebied, waardoor de problemen van staatlozen onvoldoende worden aangepakt en opgelost.

Het Institute on Statelessness and Inclusion (ISI) is een in Nederland gevestigde stichting die wereldwijd actief is om het recht op een nationaliteit voor iedereen te realiseren. Het Amsterdams Solidariteits Komitee Vluchtelingen (ASKV) staat ongedocumenteerden bij met maatschappelijke en juridische hulp en vertegenwoordigt hun belangen. ISI en ASKV komen al tien jaar zij aan zij op voor de rechten van, en een betere situatie voor, staatloze mensen in Nederland.

In dit project werken zij samen om de samenwerking tussen organisaties die werken op het gebied van staatloosheid te bevorderen. Ze bouwen aan een duurzame structuur hiervoor. Voor meer impact, maar ook om ervoor te zorgen dat personen die geraakt worden door deze problemen, hun stem kunnen laten horen.

delen: