sluiten

Ondersteuning om campagnes van de grond te krijgen

Stichting DeGoedeZaak

Deze stichting helpt met het opzetten van campagnes voor mensen die het anders willen, maar die misschien geen geboren actievoerder zijn of het netwerk hebben

Daadkrachtige democratie Organisatiesteun 2018-heden

Stichting DeGoedeZaak is, zoals ze zelf zeggen, de bondgenoot van progressief Nederland. Deze stichting helpt met het opzetten van campagnes voor mensen die het anders willen, maar die misschien geen geboren actievoerder zijn of het netwerk hebben om hun zorgen op de agenda te zetten. DeGoedeZaak helpt hen met (finaniciële) ondersteuning, en biedt een netwerk van ervaren campaigners.

Daarnaast kunnen mensen elkaar vinden op degoedezaak.org en daar hun campagne lanceren. Bijvoorbeeld om het openbaar vervoer gratis te maken, om te stoppen met fossiele subsidies, of om geen asielzoeker meer op een klapstoel te laten slapen in Ter Apel.

Zo bouwt DeGoedeZaak aan een brede beweging en een solidaire samenleving en blijft het gevoel dat het anders moet, niet alleen een gevoel. Door zo veel mogelijk mensen in staat te stellen zich te laten horen en het netwerk van progressieven uit te blijven breiden, stelt DeGoedeZaak iedereen in staat om de macht te beïnvloeden.

delen: