sluiten
The Black Archives

The Black Archives

Een historisch archief dat zich richt op het verzamelen, conserveren en delen van zwarte geschiedenis, literatuur en cultuur in Nederland

Weerbare rechtsstaat Organisatiesteun sinds 2015

New Urban Collective

The Black Archives is een historisch archief dat zich richt op zwarte geschiedenis, literatuur en cultuur in Nederland. Het is een plek waar bezoekers terecht kunnen voor kennis, informatie, exposities en andere activiteiten vanuit zwarte en andere perspectieven die elders vaak onderbelicht zijn.

The Black Archives bestaat uit boekencollecties, archieven en artefacten die het nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De meer dan 10.000 boeken in de collecties gaan over racisme, slavernij en (de)kolonisatie, gender en feminisme, sociale wetenschappen, Suriname, de voormalig Nederlandse Antillen, Zuid-Amerika en Afrika.

The Black Archives verduidelijkt de link tussen hedendaagse maatschappelijke situaties enerzijds, en het koloniale verleden en de geschiedenis van slavernij anderzijds. De organisatie verbindt zo structureel heden en verleden.

delen: