sluiten

Local election watch (gemeenteverkiezingen 2022)

Dutch News

website over Nederlandse verkiezingen in het Engels

Weerbare rechtsstaat Projectsteun 2022

website over Nederlandse verkiezingen in het Engels

Uit onderzoek blijkt dat niet-Nederlandstalige burgers die wel mogen stemmen, het lastig vinden om zich te informeren. Deze doelgroep is onderbedeeld qua informatievoorziening terwijl de beslissingen die worden genomen tijdens verkiezingen grote invloed hebben op de inrichting van hun eigen leefomgeving. Er

Daarvoor is de website DutchNews.nl opgericht, waar betrouwbare informatie te vinden was over de gemeentelijke verkiezingen van maart 2022 in het Engels. Dit hield in dat er artikelen verschenen over vraagstukken die speelden in gemeentes, dat er publicaties gemaakt werden die een profiel schetsen van de verkiezingen in de 10 steden met de grootste groepen niet-Nederlanders.

Ook waren artikelen over de landelijke partijen en hun visie + uitleg over het belang van lokale partijen en lokale politiek plus een liveblog en verslag over de verkiezingen.

In de negen grote steden met de grootste populaties internationale Nederlanders  Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Delft, Groningen en Leiden is onderzoek gedaan naar aan welke informatievoorziening behoefte is. Daarnaast werd ook informatie verstrekt aan arbeidsmigranten dat ze hier mogen stemmen, dat bleek 28 procent van de ondervraagden niet te weten.

Uiteindelijk bereikte de website 88.000 paginabezoeken door 5500 mensen die op zoek waren naar internationaal nieuws over de nationale verkiezingen.

delen: