sluiten
Represent Jezelf

Represent Jezelf

Stichting Represent Jezelf

Campagne om jongeren met een biculturele achtergrond en/of lage sociaal-economische positie naar de stembus te krijgen

Daadkrachtige democratie Projectsteun 2022

Uit onderzoek blijkt dat de opkomst bij verkiezingen onder jongeren laag is, en dan specifiek onder jongeren met een lage sociaal-economische positie en jongeren met een biculturele achtergrond. Hoewel dit verschillende redenen heeft, is het in de kern onwenselijk vanwege het belang van representatie en participatie in het democratisch proces.

Represent Jezelf zet zich in om de ondergepresenteerde groep van jongeren met een biculturele achtergrond of praktische opleiding te informeren, motiveren en mobiliseren om deel te nemen aan democratische processen. Het project richtte zich concreet op de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 door middel van een Get Out to Vote-campagne. Represent Jezelf brengt politiek naar de belevingswereld van jongeren door taal te gebruiken die zij met elkaar spreken – met woorden uit het Marokkaans of Sranantongo. Daardoor komt het betrouwbaarder, begrijpelijker en vertrouwder over. Zo wil de organisatie is het politiek en maatschappelijk bewustzijn bij de doelgroep bevorderen, de participatie van deze doelgroep in het democratisch proces vergroten en bijdragen aan een breder debat over representatie binnen de politiek.

Wij steunen Represent Jezelf omdat het vanuit onze missie gezien van groot belang is dat iedereen kan deelnemen aan het democratisch proces, mede om zo het vertrouwen hierin te behouden. Represent Jezelf onderscheidt zich door de specifieke nadruk op zijn doelgroep en zijn effectieve grassrootscampagne.

“Niks met politiek? Ewa ja, wij ook niet altijd man. Maar niks doen is geen optie.”

– Represent Jezelf, instagramaccount

delen: