sluiten

Theater voor Keti Koti

Bundeling van culturele activiteiten rond de herdenking van de afschaffing van de slavernij

Weerbare rechtsstaat Projectsteun Sinds 2022

Op 30 juni en 1 juli presenteren culturele instellingen programma’s die verhalen vertellen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Door heel Nederland worden op verschillende podia verhalen van theatermakers verteld die reflecteren op die geschiedenis en de weerslag daarvan op onze samenleving van vandaag. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij.

Kunst en theater nemen mensen mee in andere werelden, zetten aan tot denken, tot verschuiven van perspectieven en tot gesprek. Theater voor Keti Koti wil de nog onbekende verhalen over ons koloniale verleden in ons gemeenschappelijk bewustzijn brengen. Via de verbeelding wordt gewerkt aan meer begrip en empathie in een verbindende en inclusieve samenleving.

Wij steunen Theater voor Keti Koti omdat het initiatief de bekendheid van het Nederlandse slavernijverleden vergroot en het begrip ervan verdiept. Dat is belangrijk, omdat het Nederlandse koloniale- en slavernijverleden ook invloed heeft op de maatschappij en de levens van mensen vandaag de dag.

delen: