sluiten
Beste meneer Bouterse

Beste meneer Bouterse

Staccato Films Europe

Film waarin journalist en filmmaker Ananta Khemradj (32) onderzoekt hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden.

Weerbare rechtsstaat Projectsteun 2021

Nadat de ex-president is veroordeeld voor het medeplegen van moord, blijft het Surinaamse volk bitter verdeeld. Voor- en tegenstanders van Desi Bouterse zijn niet in staat om de turbulente jaren ’80 een plek te geven. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen? Journalist en filmmaker Ananta Khemradj vraagt zich af waarom Surinamers niet het gesprek met elkaar aangaan over dat verleden, en of dat niet hard nodig is om samen verder te kunnen.

Khemradj wil met haar documentaire een open gesprek op gang krijgen tussen voor- en tegenstanders van Bouterse, maar worstelt met de vraag of ze Bouterse wel of geen podium moet geven. Is dit wel een stap naar de door haar gewenste verzoening tussen haar landgenoten, of gooit ze hiermee olie op het vuur? Beste meneer Bouterse is een hoogst persoonlijke film van een maakster die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt.

“De perfecte vertaling van waar onze generatie mee zit. Ik dank je hiervoor. Het was gedurfd, mooi, puur en oprecht.”

bezoeker filmvertoning Suriname (2021)

delen: