sluiten
ZAM Magazine

Face Forward

ZAM

Face Forward is een jaarlijks, op de toekomst gericht gedenkteken voor Nelson Mandela in het Internationaal Theater Amsterdam.

Weerbare rechtsstaat Projectsteun 2023

FACE FORWARD viert de invloed die Afrika heeft op het westen door een licht te schijnen op hedendaagse kunst, ideeën en teksten die te onzichtbaar zijn in Amsterdam, Nederland en Europa. Vast onderdeel is de Nelson Mandela Lezing.

Het programma in het Internationaal Theater Amsterdam brengt met lezingen, theater, dans, muziek, spoken word, debat, literatuur, film en beeldende kunst een grote groep, veelal (van oorsprong) Afrikaanse, activisten, journalisten, denkers en doeners bij elkaar. Niet alleen met elkaar maar ook met Europeanen die op zoek zijn naar dezelfde waarden.

FACE FORWARD wordt georganiseerd door ZAM, een platform dat verhalen deelt van meer dan 1200 creatieven in (onderzoeks)journalistiek, fotografie, kunst en opinie in Afrikaanse landen en de diaspora en zo wil bijdragen aan de verspreiding van perspectieven en inzichten in vaak complexe realiteiten.

delen: